سئو و بهينه سازي وبسايت سئو و بهينه سازي وبسايت .

سئو و بهينه سازي وبسايت

معرفي انواع بلوك سيماني ليكا

علت ساخت و استفاده بلوك سفال تيغه اي در ساختمان سازي
امروزه استفاده از بلوك سفال تيغه اي در ساختمان سازي بسيار رايج شده است. معماري امروز نيازمند مصالحي با دوام است كه حد اكثر طول عمر را داشته باشند داشته و تا جاي ممكن ساليان طولاني خواص خود را حفظ كنند. بلوك سفال تيغه اي نيز از جمله موادي است كه به همين منظور طراحي و ساخته شده است.
زيست سازگازيبلوك تيغه اي از موادي تهيه مي شود كه كاملاً با محيط زيست سازگاري دارند و سمي نيستند. اين تيغه هاي سفالي با طراحي خاص مشبك از جنس خاك رس ساخته مي شوند و مشكلي براي سلامت انسان ايجاد نمي كنند.
تيغه هاي سفالي را حرارت ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ درجه سلسيوس درست مي كنند. اين تيغه قابل بازيافت نيز هستند و آلودگي براي محيط زيستاز اين جهت نيز ندارند.
كيفيت مواد تيغه هاي سفاليكيفيت مواد تيغه هاي سفالي و بلوك سبك باعث مي شود ساختمان ها با كيفيت بالا و با هزينه اي مقرون به صرفه ساخته شوند. تيغه هاي سفالي ساختار مشبكي دارندكه هوا را در بين خود جاي مي دهد.
وجود هوا باعث مي شود كه اين تيغه ها عايق خوبي در برابر دما و صدا باشند و مصرف انرژي را در خانه ها كاهش دهند. ضمناً آسايش افرادي كه در خانه هاي مجاور زندگي مي كنند نيز فراهم مي شود.
مصرف بلوك تيغه سفالي در دنيارمي ها و اروپايي ها بيشترين مصرف تيغه سفالي را دارند. آمار ها نشانمي دهد كه بيش از ۶۰% خانه هاي جديد را با تيغه سفالي مي سازند. البته در ايتاليا، فرانسه و اسپانيا هنوز هم خانه هاي تمام آجري ساخته مي شوند.
بلوك تيغه اي مقاومت در برابر بلوك ليكا  زلزلهطراحي تيغه هاي سفالي تا حد زيادي از وزن ساختمان مي كاهد و در عين حال به خاطر ساختاري كه دارد استحكام مكانيكي را بالا مي برد. اين ويژگي ها باعث مي شود كه تيغه هاي سفالي در مقايسه با آجر در برابر زلزله مقاومت بيشتري داشته باشند.
مقاومت در برابر آب و رطوبتيكي براي بلوك سيماني ليكا از مشكلاتي كه در مصالح ساختماني وجود دارد اين است كه رطوبت و آب نفوذي به داخل آن ها در صورت يخ زدن در دماي زير صفر موجب ترك خورد و آسيب ديدن مصالح مي شود.
زيرا آب در صورت يخ زدن افزايش حجم پيدا مي كند. خوشبختانه تيغه هاي سفالي آب جذب نمي كنند و از اين جهت نيز مي توانند مقاومت و استحكام ساختمان را افزايش دهند و به ويژه در مناطق مرطوب پر كاربرد باشند.
راحتي در استفادهبا توجه به شكل و بلوك ليكا تخلخل هاي تيغه سفالي، اين مصالح به نسبت اندازه، وزن بسياري كمتري دارند و داراي شيار هايي در بدنه هستند كه حمل و نقل آن ها را ساده تر مي كند و در عين حال بنايي با آن ها نيز ساده تر است.
مزاياي ديگر تيغه سفالي
تيغه هاي سفالي براي ساخت ساختمان هاي چند طبقه مناسب اند و حمل بار خوبي دارند و در برابر آتش سوزي نيز مقاوم اند.
با توجه به مطالبي كه در بالا ذكر شد، سرمايه گذاري بر توليد و استفاده از بلوك سفال تيغه اي مزاياي بسياري دارد.

معرفي محصول
بلوك سيماني سنگين ۱۰ ته پركاربردتيغه چيني ساختمان هاي يك طبقه ، تيغه چيني جاهايي كه وزن از اهميت چنداني برخوردار نيست
مشخصات فنيابعاد اسمي :۴۰*۲۰*۱۰ سانتي متر
ابعاد واقعي : ۳۹*۱۹*۱۰ سانتي متر
ضخامت جداره(اصطلاحا گوشت بلوك):۲.۲ سانتي متر
وزن تقريبي :۹.۸ كيلو گرم
مواد اوليه پايه بلوك سنگين : سيمان و ماسه و بلوك ليكا
توليد به صورت نيمه اتوماتيك و با دستگاه با نام مصطلح دستگاه تخم گذار انجام مي شود
بلوك سيماني سنگين ته پر كارگاهي
ويژگي هامقاومت بالاقيمت مناسبلوك سيماني ۱۰ سانتي صحبت مينماييم. بلوك تيغه اي يا همان بلوك سيماني ده سانتي در تك سامان هور به دو سايز تقسيم ميشود:
بلوك سيماني سبك ۱۰*۲۰*۴۰بلوك سيماني سبك ۱۰*۲۰*۵۰بلوك سيماني ده سانتي به دو طول ۴۰ و ۵۰ تقسيم بندي ميشود.
بلوك سيماني ۱۰ سانتيبلوك سيماني ۱۰ سانتيجداره بلوك سيماني ده سانتي:بلوك ۱۰ به چهار نوع تقسيم ميشود:
بلوك سيماني سبك ۱۰*۲۰*۴۰ دو جدارهبلوك سيماني سبك ۱۰*۲۰*۴۰ سه جدارهبلوك سيماني سبك ۱۰*۲۰*۵۰ دو جدارهبلوك سيماني سبك ۱۰*۲۰*۵۰ سه جدارهتمامي توليدات مجتمع توليدي بلوك سيماني تك قيمت بلوك سامان هور بر روي باند بتني بوده و بصورت فله و يا پالت ارائه ميگردد. همچنين بلوك سيماني تبريز كه همان بلوك شبه به بلوك ليكا معروف ميباشد از جمله توليدات معرفي شده انواع بلوك در بالا است.
بلوك سبك فوم دار ده سانتي:اين نوع از بلوك ۱۰ سانتي نيز از جمله توليدات مجموعه بلوك تك سامان هور ميباشد. ولي بعلت گراني فوم اين نوع از بلوك زير ۵۰ هزار قالب توليد نميشود و بسته به سفارش مشتري و بالاي ۵۰ هزار قالب توليد ميگردد.
وزن بلوك سيماني ده سانتي:وزن بلوك سيماني را در پست هاي قبل توضيح داده ايم اما بطور كلي وزن بلوك ۱۰ سانتي به سه عامل بستگي دارد:
بلوك هاي سبك ليكا از مهمترين فرآورده هاي شركت تك سامان هور مي باشد .اين بلوك از مخلوط سبك دانه با سيمان و آب به دست مي آيد. يراي حفظ سبكي اين قطعات،ريزدانه طبيعي از بتن حذف شده و محصول نهايي داراي تخلخل بالاتري نسبت به بتن نيمه سبك مي شود. وزن فضايي بلوك بتني دانه سبك اغلب كمتر از ۱۱۰۰ كيلو گرم بر متر مكعب است .مقاومت اين بلوك حداقل ۳۰ كيلو گرم بر سانتي متر مربع است و در صورت نياز ، با طرح اختلاط مناسب مي توان به مقاومت هايي تا ۱۰۰ كيلو گرم بر سانتي متر مربع نيز رسيد.
ضخامت جداره بلوكهاي تو خالي براي بهره گيري بيشتر از وي‍‍ژگيهاي عايق كاري آنها بيش از بلوك هاي سيماني معمولي است،كه اين افزايش به خاطر وزن بسيار كم بتن مصرفي اثر چنداني بر وزن نهايي بلوك ندارد.بلوك هاي سبك ليكا در انواع بلوك مختلف ديوارهاي پيراموني و بلوك تيغه اي توليد شده و داراي كاربرد هاي گسترده اي خريد بلوك در انواع ديوارهاي پوشش خارجي ،جدا كننده، نما ،دو جداره ،عايق ،ضد آتش و نيز سقف هاي سبك بتني (تير چه و بلوكي)مي باشند.
برخي از ويژگي هاي مهم بلوك‌هاي بلوك سيماني سبك ليكاوزن كم:با استفاده از بلوك‌هاي سبك ليكا، به دليل وزن كم و سهولت كار، هزينه و زمان اجراء كاهش مي‌يابد و حمل و نقل آسان مي‌گردد. همچنين سبكي بلوك استاندارد اين بلوك‌ها نقش مؤثري در كاهش وزن ساختمان دارند. از آنجا كه نيروي زلزله وارد بر سازه، رابطه مستقيم با وزن سازه دارد با استفاده از بلوك ليكا نيروي مؤثر زلزله و در نتيجه ابعاد سازه كاهش مي‌يابد. وزن فروش بلوك ديوار چيده شده با بلوك ليكا در مقايسه با مصالح سنتي مانند آجر ۲٫۵ برابر كمتر است.
بلوك ليكامقاومت حرارتي:سبكدانه ليكا با داشتن ضريب هدايت حرارتي ۰٫۰۹ w/mk طبق تاييديه مركز تحقيقات راه ، ساختمان و شهرسازي جز گروه مصالح عايق حرارتي دسته بندي شده است. بتن ساخته شده با اين سبكدانه بدليل تخلخل دروني داراي مقاومت حرارتي بالايي مي باشد و با چگالي ۷۵۰ تا ۹۵۰ كيلوگرم بر متر مكعب داراي ضريب هدايت حرارتي ۰٫۱۵ w/mk تا ۰٫۱۷ مي باشد.
تركيب اين بتن سبكدانه عايق با فيلمهاي هواي مياني در توليد بلوك باعث مي شود تا حداكثر مقاومت حرارتي لازم براي انواع ديوارها در گروه ۱و ۲ و ۳ مبحث نوزدهم مقررات ملي ساختمان تامين گردد. استفاده از بلوك ليكا در عايقكاري ديوارهاي پيراموني مورد تاييد سازمان بهينه سازي مصرف سوخت كشور قرار گرفته است و ديوار توليد شده با اين بلوكها بعنوان عايق همگن محسوب مي شود.
رفتار در برابر آتش:براي ديوار هايي كه با قطعات بلوك هاي پايه سيماني ساخته مي شوند درصورتي كه داراي مواد آلي و سوختني كمتر از يك درصد وزني يا حجمي باشند، بدون نياز به آزمون در گروه A1 واكنش در برابر آتش دسته بلوك ساختماني بندي مي شود. آزمايشات انجام شده طبق استاندارد ملي به شماره ۱۲۰۵۵ و ۱۳۶۳ BS EN در مورد انواع ديوارهاي ساخته شده با بلوكهاي ليكا نشاندهنده آن است كه معيارهاي ظرفيت باربري ، يكپارچگي و نارسانايي حرارتي تامين شده و اين ديوارها با توجه به ضخامت و نوع بلوك كاربردي حداقل ۲ تا ۳ ساعت در برابر آتش مقاومت كافي دارند.
قيمت بلوك ليكاترك نخوردن و جمع شدگي كنترل شده :قطعات بتني و انواع بلوك سيماني بر اثر جمع شدن خمير سيمان به مرور زمان در اثر تكميل فرايند هيدراسيون جمع مي شوند. اين جمع شدگي اگر بيش از اندازه باشد مي تواند باعث ايجاد ترك هاي ريز در داخل بافت بتن شده و مقاومت بتن را به شدت كاهش مي دهند.
جمع شدگي معمولاً در بتن هايي كه فاقد دانه مي باشند مانند فوم بتن و بتن هاي گازي بيشتر اتفاق مي افتد. در استاندارد ASTM حداكثر ميزان جمع شدگي ۰٫۰۶۵ درصد طول بلوك تعيين شده است. ميزان جمع شدگي در بلوك ليكا به مراتب كمتر از ميزان مجاز بوده و مانع از ترك خوردگي و جمع شدگي در ديوار مي شود.
راحتي در اجرا:كيفيت ديوارها بستگي به كيفيت مصالح و كيفيت ساخت دارد. معمولاً كيفيت ساخت در مورد مصالحي كه نظارتها و تخصص ويژه اي لازم نداشته و با نيروهاي اجراي متداول سازگاري داشته باشند نسبت به ديوارهايي كه نياز به نصاب مخصوص، ابزارهاي گوناگون، ديتلهاي ساختماني ويژه و نظار تهاي خاص دارند به راحتي تأمين مي شود.
بلوك هاي ليكا در ۲۲ نوع قالب متفاوت توليد شده و براي تأمين قطعات با اندازه هاي مختلف مي توان از نيمه و آجر ليكا استفاده نمود و نيازي بلوك سه جداره به خرد كردن بلوك نيست. اين موضوع باعث كاهش پرت در ساخت مي شود. ضمناً شيار زدن جهت عبور تأسيسات برقي و مكانيكي به راحتي توسط شيارزن صورت مي پذيرد. معمولاً شيار زدن بر روي بلوكهاي توخالي نسبت به بلوكهاي توپر بسيار راح تتر بوده و پس ابعاد بلوك از تخريب يك جداره ي ديوار بلوك حداقل جدار هي ديگر سالم مي ماند. در بلوك هاي توپر معمولاً امتداد شيار زده شده بر روي بلوك بصورت ترك در سطح مقابل بلوك نمايان مي شود.
آسايش حرارتي (comfort) :عايق سازي پوسته خارجي ساختمانها نه تنها باعث صرفه جويي در مصرف انرژي و كوچك شدن تأسيسات گرمايشي و سرمايشي مي گردد بلكه تأمين كننده آسايش حرارتي ساكنين ابنيه مي باشد.
در صورت عدم استفاده از مصالح عايق با مقاومت حرارتي مناسب در صورتي كه اختاف دماي محيط داخل ساختمان با دماي سطح داخلي ديوار بيشتر از۳ درجه سانتي گراد (Δ t <3°C) باشد موجب مي شود تا ديوار غير عايق، عملكرد بلوك پوكه اي انتقال حرارتي از نوع تشعشعي داشته باشد و بدن انسان با تبادلات حرارتي تشعشعي احساس نارضايتي مورمور شدن يا گرم ازدگي داشته باشد.
اين احساس كه به دليل عدم تعادل نسبي متابوليسم بدن اتفاق مي افتد باعث از بين رفتن آسايش و سامتي شده و به شدت از بازده انسان كاسته بلوك 10 مي شود و تأثيرات سوء بر روي رفتار و اعصاب خواهد گذاشت .
بعنوان مثال فردي كه در كنار ديواري كه در اثر اختاف دماي بيش از ۳ درجه در كنار ديوار كه عملكرد تشعشعي داشته و به اصطاح عمومي سوز سرما را منتقل كرده باشد بخوابد، در اثر جذب سرماي انتقال يافته از راه تشعشع ديوار بلوك تيغه اي  صبح روز بعد احساس كرخي نموده و چندين ساعت طول مي كشد تا به متابوليسم يك فرد عادي برگردد.
استفاده از بلوك ليكا با توجه به بلوك تيغه اي مقاومت حرارتي بالا باعث مي شود تا اختاف دماي داخل ساختمان با سطح ديوار اختلاف پيدا نكرده و ديوار عملكرد تشعشعي نداشته باشد و شرايط آسايش را تامين مي نمايد.
پايداري و مقاومت(مكانيكي):در اكثر ساختمانهاي امروزي به دليل داشتن اسكلت فلزي يا بتني وظيفه باربري بر عهده ساختمان
مي باشد و اكثرا ديوارها غيرباربر هستند. اما عليرغم نداشتن وظيفه باربري و عملكرد سازه اي بايد داراي حداقل مقاومت جهت پايداري در مقابل عوامل ذيل را داشته باشند:
۱) بايد توانايي تحمل وزن ديوار را داشته باشد
۲) بايد توانايي تحمل وزن يا بار استاتيكي قطعات نما، پلاستر و ساير قطعات الحاقي مانند قفسه و كابينت نصب شده بر روي بلوك تيغه اي ديوار را داشته باشد.ضمناً تحمل باربري وزن قطعات و يا سنگ نصب شده بر روي ديوار كه توسط چفت و بست ها (اسكوپ ها) و يا ملات پشت سنگ به ديوار منتقل مي شود را داشته باشد.
۳) مقاومت كافي در برابر ضربات مخصوصاً ضربات عمود بر صفحه ديوار راداشته باشد. از رايج ترين اين ضربات ، تكان هاي ناشي از باز و بسته كردن درب و پنجره ها در ساختمان است. در صورتي كه ديوار مقاومت كافي در برابر ضربه را نداشته باشد، ديوار در كنار فريم هاي درب و پنجره ترك خواهد خورد.
۴) تحمل ايستايي در برابر نيروهاي پايدار استاتيكي و فعال ديناميكي باد را داشته باشد.
۵) مقاومت كافي در برابر تغيير شكل هاي ناشي از انقباض و انبساط حرارتي و تغييرات الاستيكي اسكلت ساختمان و تغيير شكلهاي ارتجاعي را داشته باشد.
بلوكهاي ليكا طبق استاندارد ملي به شماره ۷۷۸۲ داراي حداقل مقاومت ۲۰ كيلوگرم بر سانتي متر مربع مي باشند و داراي بيشترين مقاومت فشاري با توجه به سبكي و پايين بودن چگالي اين بلوك مي باشد. مقاومت فشاري تضمين كننده مقاومتهاي لازم براي يك ديواراستاندارد غير باربر است.
مهاربندي(درز قائم ملات):در مورد نيروهايي كه به صورت نيروي عمود برصفحه ديوار وارد مي شوند، لاين هاي مالت باعث عدم جداشدگي و دررفتگي بلوك از ديوار مي شوند. علاوه بر آن بار تمام قطعات نما و وزن هاي الحاقي نصب شده بر روي ديوار، خميدگي ناشي از لنگرهاي پيچشي ايجاد مي كند و موجب واژگوني آن به خصوص در مواقع تغيير شكل ساختمان بر اثر زلزله مي شود.
بلوك ليكا ابعاد و انواعدر صورتي كه بلوك قيمت بلوك سيماني تنها توسط لاين ملات بالا و پايين در ديوار مهار شده باشد مقاومت كمتري در مقابل واژگوني دارد .اين در مورد بلوكهايي كه داراي شكل مكعبي و گوشه هاي صاف مي باشند بلوك سيماني سنگين و بلوكهايي با اتصال سرد نر و مادينگي دارد صدق مي كند. اين بلوكها در اثر واژگون شدن نيروهاي عمود بر صفحه ديوار به راحتي از ديوار خارج مي شوند به همين دليل آئين نامه ۲۸۰۰ زلزله ايران در مورد اجراي درز قائم ملات ريزي يا هرزه ملات بين بلوكها تأكيد نموده است.
وجود تو رفتگي(مادينگي) در دو سر بلوكهاي ليكا باعث شده تا در هنگام اجرا قسمتي از ملات در حفره ايجاد شده وارد شود و بلوكها در عمل از كنار نيز به همديگر مهار شوند. در اين حالت بلوك از چهار طرف در ديوار مهار شده و ديوار در زلزله به صورت همگن عمل مينمايد
استفاده از مصالح پايه استاندارد:در ساخت انواع بلوك براي ديوارهاي غير باربر مي بايست از مصالحي استفاده نمود كه با دوام بوده ، در سطح لكه گذاري يا شورزدگي ايجاد نكنند. در اثر سيكلهاي ذوب و يخبندان خرد نشوند و در ساير اجزا خصوصا اجزا سازه اي خوردگي و پوسيدگي ايجاد نكنند.
۱) ديوارهاي پيراموني جداكننده فضاهاي كنترل نشده خارجي ساختمان و فضاهاي داخلي ساختمان م يباشند. شرايط دمايي و درصد رطوبت در دو طرف ديوار متفاوت است. فشار جزئي هوا در جايي كه رطوبت و دماي هوا بيشتر باشد بالاتر خواهد بود و رطوبت نسبي هواي تحت فشار از طرف منطقه گرم تر و مرطوب تر از داخل ديوار به سمت قسمت سردتر و خشك تر جريان پيدا مي كند.
اين جريان رطوبت نمك ها و اكسيدهاي ناخالص را در خود حل كرده و با خود به سطح مي آورد كه به صورت شوره و زردآبه ظاهر مي شوند.(اين موضوع قالبا در ديوارهايي كه با استفاده از بلوكهايي با پوكه هاي معدني كه به صورت كنتر ل نشده حاوي نمكهاي ناخالص ،اكسيدهاي آهن و آهك مي باشند بسيار رايج اتفاق مي افتد)
۲) مصالح استفاده شده در ديوار بايد دوام لازم در برابر تحمل سيكل هاي ذوب و يخبندان را داشته باشد. رطوبت باران و ساير قيمت بلوك سبك رطوبت ها در فصول سرد سال يخ بسته و طي گرم شدن در روز ، يخ ميان بافتي ذوب خواهد شد . در صورت نامناسب بودن مصالح مصرفي در ديوار بعد از چند نوبت يخ زدگي و ذوب شدن شاهد افت شديد مقاومت فشاري ديوار و يا پوست شدن سطح و يا جداشدگي نما خواهيم بود.
۳) در صورت عدم كنترل مصالح اوليه مصرفي در ديوار و استفاده از مصالحي كه حاوي مصالح خورنده مانند آهك هستند باعث خوردگي اجزاي فلزي سازه، لول ههاي و تأسيسات، نعل درگاه ها و غيره م يشود. استفاده از اين مصالح به شدت برعمر مفيد ساختمان تأثيرگذاشته و م يتوانند خطرناك باشد.
مقاومت صوتي:صدا موج مكانيكي طولي است كه در گازها ، مايعات و جامدات منتشر مي گردد. گستره بسامدي امواج صوتي قابل شنيدن براي انسان بين ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز مي باشد. اكثر صداهاي مزاحم و آزار دهنده اي كه در ساختمانها وجود دارند مانند صداي صحبت كردن ، موزيك و … صداهاي هستند كه در محيط هوا منتقل شده و به صداهاي هوابرد معروفند.
جداره هاي ساختمانها بخصوص ديوارها بايد داراي مقاومت صوتي كافي به اندازه اي باشند كه صداي عبوري از آنها از آستانه شنوايي انسان كمتر باشد يا در حدي باشد كه بصورت صداي نا مشخص شنيده شوند. بلوكهاي ليكا بر اساس آزمايشات انجام شده منطبق بر استاندارد ملي شماره ۸۵۶۸ ايران و ۳- ISO 140 داراي بالاترين مقاومت صوتي در رده بلوكهاي سبك مي باشند . مي توان با توجه به الزامات خواسته شده در مبحث هيجدهم مقررات ملي ساختمان مقاومت ديوار خواسته شده را به راحتي با يكي از ديوارهاي ساخته شده با بلوك ليكا تامين نمود.
شكل و ابعاد قطعات مورد استفاده در ديوار:در صورت استفاده از قطعات بلوك در ساخت ديوار طبق استاندارد ASTM امريكا توصيه مي شود تا ارتفاع بلوك نهايتاً به ۲۰ سانتيمتر محدود گردد. قطعاتي با ارتفاع بالاي ۲۰ سانتيمتر با استفاده از ملات در ديوار به طور مناسب مهار نشده و مثل قطعاتي همانند پلاك ها يا پنل هاي ساختماني بايد تدابير ديگري جهت مها ر بندي در ديوار براي آن ها انديشيد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۱۷:۲۲ توسط:مهدي موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :